Eliott Knuets quartet featuring Aaron Parks

Leuven, België ·

30CC Bondgenotenlaan 21
Leuven, 3000
België
+32(0)16 27 40 00
· 8:00 pm

Buy Tickets

30CC stelt met trots Eliott Knuets voor als young artist in residence van Leuven Jazz 2023! Knuets, nog altijd maar 18 jaar, loste tijdens de editie van 2022 alle verwachtingen in met zijn virtuoos en fris gitaarspel. 30CC geeft hem daarom carte blanche voor een bijzondere avond.

Eliott begon op zesjarige leeftijd gitaar te spelen. Aanvankelijk ondergedompeld in de rockmuziek ontwikkelde hij al snel een passie voor jazz. Hij volgde les bij Peter Hertmans en Bert Cools.

Toen hij amper 16 jaar was, had hij het grote geluk om met Wynton Marsalis te jammen tijdens diens tournee in België. Marsalis nodigde hem daana ook uit voor een virtuele sessie in Dizzy’s Club in New York. Nadien werd Eliott uitgenodigd om met het Brussels Jazz Orchestra een livesessie te spelen tijdens Djangofollies 2022. Later stond hij ook op het grote podium van BOZAR voor een concert met zijn eigen composities.

Zijn spel wordt verrijkt door de invloeden van vele musici naar wie hij luistert en die hij waardeert, zoals Pat Metheny, John Scofield, Mike Moreno, Lage Lund, Peter Bernstein, Kurt Rosenwinkel, Jesse Van Ruller, Brad Mehldau, Herbie Hancock, Joshua Redman, Wynton Marsalis …

Tijdens Leuven Jazz kiest Knuets voor een gloednieuwe kwartetformatie, waarbij hij zich alvast omringd met een super ritmesectie bestaande uit Basile Rahola op contrabas en Antoine Pierre op drums. Verder belooft hij ons nog een straffe, internationale special guest. Die naam wordt iets later bekendgemaakt.

 

Credits

met Eliott Knuets (gitaar), Antoine Pierre (drums), Basile Rahola (contrabas) en special guest Aaron Parks (piano)